Oreglementsenligt band

vonWrede
Inlägg: 479
Blev medlem: tis dec 14, 2010 8:45 pm
Kontakt:

Oreglementsenligt band

Inlägg av vonWrede »

Texten till följande bild lyder i fri översättning: "En Oberstfeldmeister med traditionsmössmärket för Arbeitsgau XVIII, korsade hästhuvuden. Då numret på ärmmärket ej börjar med nr 18 har i detta fall mössmärket sannolikt fortsatt att bäras efter en förflyttning till ett annat Arbeitsgau. Detta var reglementsvidrigt".

Det rör sig alltså om en RAD-Oberstfeldmeister som bär ett mössmärke och ett ärmmärke som symboliserar två olika Arbeitsgaue, vilket alltså var otillåtet. Vid förflyttningen skulle mössmärket ha avlägsnats.
RAD-Oberstfeldmeister.jpg
RAD-Oberstfeldmeister.jpg (497.41 KiB) Visad 11186 gånger
Det intressanta är att det enligt min mening finns ett betydligt allvarligare regelbrott på uniformen som bildtextförfattaren förbigår med tystnad. Observera bandet på vänster ficklock! Den enda utmärkelse som fick bäras på detta sätt var Blodsorden, men på motsatta ficklocket.

Oberstfeldmeistern är uppenbarligen en veteran från första världskriget med såradutmärkelsen i silver och har ju därmed åldern inne för att kunna vara en "gammal kämpe" med Blodsorden. Men då hade han säkert haft någon mer NSDAP-utmärkelse på uniformen. SA-sportutmärkelsen var ju inte någon typisk sådan. Dessutom ser inte bandet ut att vara blodsordensbandet utan snarare KVK2 eller EK2 1914. Jag gissar på EK2 1914. Som alltså inte fick bäras på detta sätt utan däremot i översta knapphålet. Eller som släpspänne.
[/size]


Senast uppknuffad av vonWrede ons maj 16, 2018 8:51 am.